skip to Main Content

Geraldine Leegwater en Henriette PrastVandaag presenteren wij u onze vrouwelijke debaters.

Voor Geraldine Leegwater is het werken in de pensioensector van groot maatschappelijk belang. Ze staat op nummer 79 in de Top-100 Corporate Vrouwen van Nederland. Ze is CEO van het ABN AMRO Pensioenfonds, lid van de beleggingsadvies- en toezichtscommissie van De Nederlandsche Bank. Tevens is ze bestuurslid van het ABP. Op dit moment bedraagt het percentage vrouwen in bestuursorganen in de pensioensector slechts 10%. Volgens het wettelijke vrouwenquotum moet dat minstens naar 30%. Bij ABP is men wat dat betreft al aardig op de goede weg. ABP maakt aantoonbaar werk van de benoeming van vrouwen in ‘besturen en op toezichthoudende en managementposities in de wereld van institutionele pensioenen. Geraldine zoekt antwoorden op de vraag: Hoe bereik je de klant als hij verplicht deelneemt in een product waar hij pas (veel) later plezier aan beleeft? Een van de redenen om mee te doen aan dit debat.

Henriette Prast, (emotie)econome, hoogleraar, senator en columniste. Ze is vanaf 9 juni 2015 lid van de D66-fractie in de Eerste Kamer. Behalve een wetenschappelijke heeft ze ook een grote maatschappelijke nieuwsgierigheid
Ze houdt zich in haar werk bezig met vragen als: hoe komt het dat mensen zich gedragen zoals ze doen, en hoe kun je dat beïnvloeden? Geef informatie, wordt vaak gedacht, dan verandert gedrag wel. Maar zo werkt het niet. Ook als iedereen weet dat veel en vet eten slecht is, of dat duurzame energie beter is, gedragen mensen zich er niet naar. Hoe kun je ervoor zorgen dat mensen andere keuzes maken? We zijn benieuwd hoe Henriette denkt dat je het gedrag kunt beïnvloeden van bestuurders in de pensioensector waardoor het vertrouwen in de sector hersteld kan worden.

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor het Voorstelling van Zaken Pensioendebat.

Speciaal voor particulieren:
Maandag 16 januari 2017 sluit mogelijkheid om je nog in te schrijven voor een kosteloze kaart. Daarna vindt de loting plaats. U kunt zich aanmelden op onze contact pagina.

Deze kaarten zijn mede mogelijk gemaakt door onze sponsor Raet uit Amersfoort.

Back To Top