Ga naar hoofdinhoud

Ferdinand GrapperhausFerdinand is sinds 1984 advocaat in Amsterdam, gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Sinds 1 maart 2015 is hij bestuursvoorzitter van Allen & Overy Amsterdam.

Op het gebied van arbeidsrecht is hij voor meer dan de helft van zijn werkweek actief als procesrechtadvocaat en adviseur. Hij is vooral bekend door zijn werk op het gebied van collectieve arbeidsgeschillen, medezeggenschapszaken, individuele arbeidskwesties en de advisering van raden van bestuur.

Ferdinand is daarnaast parttime hoogleraar arbeidsrecht aan de Universiteit van Maastricht en vaste columnist in het Financieele Dagblad,  en heeft verschillende boeken op zijn naam staan, zowel  in het Nederlands als in het Engels. Van 2006 t/m 2015 maakte hij deel uit van de Sociaal-Economische Raad als door de regering benoemd onafhankelijk lid. Tot 2015 maakte hij ook deel uit van besturen en raden van toezicht van een aantal instellingen en bedrijven, die hij in verband met zijn benoeming tot bestuursvoorzitter heeft beëindigd.

Back To Top