Ga naar hoofdinhoud

Jacob Derwig behoort tot de meest succesvolle acteurs van Nederland.
Van 2005 tot 2013 was hij aan Toneelgroep Amsterdam verbonden, nu ITA geheten (Internationaal Theater Amsterdam) onder leiding van artistiek directeur Ivo van Hove. Na 2013 verlegde Jacob zijn focus meer naar film en televisie.
Hij speelde onder andere in Alles is Familie (2012), Publieke werken (2015) en in de populaire misdaadseries Penoza (2015) en Klem (2016 & 2018).

Onlangs was hij te zien in de film Bankier van het verzet (2018), die momenteel wereldwijd op Netflix te zien is. Bankier van het verzet won vijf Gouden Kalveren (Derwig beste acteur) op het Nederlands Filmfestival en is gekozen tot de officiële inzending voor de Oscars 2019, in de categorie beste buitenlandse film.
Hij is ook nog te zien op het toneel; vorig jaar nog in Revolutionary Road, naar de roman van Richard Yates, die hij voor deze voorstelling zelf bewerkte, en dit seizoen in Het Duel bij Het Nationale Theater.
Jacob Derwig won twee maal de Louis d’Or, onderscheiding voor de meest indrukwekkende mannelijke dragende rol in het Nederlands theaterseizoen.

Back To Top