Ga naar hoofdinhoud

Jacqueline BlomJacqueline Blom (afgestudeerd aan de Toneelacademie van Maastricht) heeft in haar carrière bij diverse theatergezelschappen gespeeld, waaronder Hollandia, Art & Pro, Het Nationale Toneel en het RO Theater. Jacqueline werd geprezen om haar rol in de toneelbewerking van de bestseller van Ernest van der Kwast Mama Tandoori. In 2013 en 2014 speelde zij de rol van koningin Wilhelmina in de musical Soldaat van Oranje.

Jacqueline Blom  speelde grote rollen in televisieseries als Pleidooi (1994), Oud Geld (1999) en in Jaar van de Opvolging (1998). Ook was zij drie seizoenen te zien in de VPRO jeugdserie Loenatik (1996-2000) en speelde een hoofdrol in de bioscoopfilm Loenatik en Loenatik te gek! In de telefilm Zadelpijn en ander damesleed vertolkte zij naast onder andere Monique van de Ven één van de hoofdrollen.

De afgelopen jaren speelde Jacqueline rollen in series Van God los, Doctor Cheezy, Penoza II en Penoza III. Daarnaast vertolkte zij de vrouwelijke hoofdrol in Volgens Robert en in de opvolger daarvan: Volgens Jacqueline.

Jacqueline vertolkte diverse rollen in speelfilms als FL. 19,99 (1998), Achilles en het zebrapad (1994), Alice in glamourland, Vivere, Wit Licht en in De ontmaagding van Eva van End.

Vanaf januari 2017 is Jacqueline te zien in de voorstelling Ondertussen in Casablanca van Het Nationale Toneel.

Jacqueline ontving in 1999 de Academy Award voor beste actrice voor haar rol in Oud Geld.

Back To Top