Ga naar hoofdinhoud

door: André Rouvoet

Andre Rouvoet

Op dinsdagmiddag 26 februari aanstaande vindt in Internationaal Theater Amsterdam aan het Leidseplein een inspirerend theaterseminar plaats: Voorstelling van Zaken GOED SCHEIDEN. Bedoeld voor alle professionals die met ouders en kinderen in scheidingssituaties te maken hebben. Topacteurs spelen scènes, die de aanleiding zijn voor gesprekken met deskundigen. We zoeken naar nieuwe oplossingen voor vraagstukken rond ouderschap en scheiding en stellen ons open voor verrassende antwoorden en creatieve inzichten!

Deze voorstelling is het gevolg van mijn ontmoeting in juli vorig jaar met theatermaakster Saskia van Basten Batenburg. Het was slechts een van de vele mooie ontmoetingen en gesprekken,  na het uitbrengen van de Agenda ‘Scheiden… en de kinderen dan?’ in februari vorig jaar.. Soms onder het genot van een kop koffie, maar vaak ook via social media en mail kreeg ik  reacties, zowel kritische als positieve. Tot op de dag van vandaag gaat dit door. Het laat zien hoe belangrijk het thema is en hoeveel mensen er met hart en ziel werken om scheidingen voor alle betrokkenen en voor kinderen in het bijzonder beter te laten verlopen. En het inspireert mij elke keer weer om me in te zetten als ambassadeur voor het programma Scheiden zonder Schade!

Het gesprek met Saskia heeft geleid tot de totstandkoming van de bijzondere Voorstelling van Zaken GOED SCHEIDEN. Een geweldige cast staat klaar om 26 februari scenes uit te spelen: Gijs Scholten van Aschat, Hannah van Lunteren en Jacob Derwig. En gespreksleidster Phaedra Werkhoven zal Carrie Jansen, Evelien Tonkens, Frank Oelmeijer, Micha de Winter, Nazanin Bigdeli, Suzanne Rethans, Ybo Buruma, Justine van Lawick, Elke Geurts, Rutger Hageraats, Marsha Pinedo, Maarten van der Linde, Farina Rhmaty en Levi van Dam uitdagen om vanuit hun kennis en ervaring, maar uitstijgend boven belangen en gevestigde praktijken op zoek te gaan naar nieuwe antwoorden op de dilemma’s waarmee professionals zich dagelijks geconfronteerd zien.

Kom dus vooral meedenken en praten als je in je werk vaak te maken hebt met de gevolgen van een scheiding voor kinderen : van jeugdzorg/-bescherming en CJG-medewerkers tot advocaten en mediators, van intern begeleiders in het onderwijs tot rechters, van wijkteams tot psychologen en relatiecoaches.

Ik kijk uit naar je komst 26 februari. Het belooft een fantastische middag te worden! Na de voorstelling is er ruimte om te speeddaten en te netwerken. Een mooie gelegenheid om met allerlei mensen in gesprek te gaan. Een collectieve koffiedate zeg maar. Ga ik jou daar ook zien en spreken? Bestel dan je kaart via de website van het Internationaal Theater Amsterdam.

André Rouvoet

Kopjes koffie - André Rouvoet blog
Back To Top