Ga naar hoofdinhoud

In De Volkskrant is vandaag een reportage verschenen over de derde Voorstelling van Zaken die morgen, dinsdag 26 februari 2019, zal plaatshebben in de Rabo zaal van de voormalige Stadsschouwburg van Amsterdam. Dit theater heet tegenwoordig het Internationaal Theater Amsterdam en biedt plaats aan Goed scheiden, een unieke vorm van seminar in theatrale setting.

De reportage, die is geschreven door Gijs Beukers, geeft een voorproefje van de scènes die worden gespeeld door Jacob Derwig en Hannah van Lunteren. Maar natuurlijk komt ook Saskia van Basten Batenburg, de initiatiefnemer van deze Voorstelling van Zaken, aan het woord. Ze legt onder andere uit waarom deze combinatie van theater en een seminar zo uniek is:

‘De sprekers op een regulier seminar hebben hun verhaal al driehonderd keer verteld, ze kennen de deskundigen met wie ze aan het einde een panelgesprek hebben, en weten dus ook al wat die gaan zeggen. Dát is pas een toneelstuk. Bij Voorstelling van Zaken laten acteurs dingen zien die je niet in woorden kunt uitdrukken. Dat lokt gespreksdeelnemers uit tot nieuwe inzichten.’

Volkskrant-reportage-goed-scheiden
Back To Top