Ga naar hoofdinhoud

Justine van LawickJustine van Lawick is een van de oprichters van het Lorentzhuis. Zij is BIG- geregistreerd klinisch psycholoog, psychotherapeut en opleider van de Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie (NVRG). Zij werkte in de volwassenenpsychiatrie en kinderpsychiatrie. Van het begin af aan werkt ze met families, relaties en andere samenlevingsverbanden om problemen die volwassenen en kinderen ervaren samen op te lossen. Zij heeft zich gespecialiseerd in het werken met geweldsproblematiek in families. Ook wanneer ruzies regelmatig uit de hand lopen kunnen mensen toch nog veel om elkaar geven en daarin ligt de kracht die nodig is om er samen uit te komen. Zij ziet therapie als een samenwerkingsproces van therapeut en cliënten: samen onderzoeken welke problemen worden ervaren, welke veranderingen gewenst worden en wat de meest passende weg is om tot die verandering te komen. In dit proces zet zij haar kennis en ervaring zo goed mogelijk in.

“Ik vind een initiatief als Voorstelling van Zaken geweldig. Natuurlijk doe ik daar graag aan mee. Hoe meer we met elkaar in gesprek gegaan over SCHEIDEN  hoe beter.

Zelf ben ik lang geleden gescheiden en heb ervaren dat het een complexe overgang is, ook al probeer je het als ouders helemaal goed te doen. Goed scheiden bestaat dan ook niet volgens mij, er zitten altijd pijnlijke en moeizame kanten aan,  en ook nieuwe mogelijkheden en kansen voor iedereen.

Ik werk sinds 2010 intensief met gescheiden ouders in conflict, met hun kinderen en de mensen om hen heen. Ik ben veel meer gaan begrijpen van wat er allemaal speelt en ook hoe ingewikkeld het is om goede hulp te bieden. Vaak raken velen , ook professionals, gevangen in de doorgaande strijdspiralen en belanden in het landschap van de onmogelijkheden.

Een dialoog van theater, acteurs, interviewers, jongeren met gescheiden ouders en professionals uit verschillende domeinen kan bijdragen aan het landschap van de mogelijkheden.

Laten we dat met elkaar betreden.”

Back To Top