Ga naar hoofdinhoud

Marsha Pinedo heeft Villa Pinedo opgezet, omdat zij de levens van kinderen van gescheiden ouders positief wil beïnvloeden. Villa Pinedo pleit voor positief gedrag tussen ouders in het belang van het kind.

Stichting Villa Pinedo is dé plek in Nederland voor kinderen van gescheiden ouders. Zij kunnen hier terecht om hun vragen te stellen op het forum en zij kunnen gesteund door een Online-Buddy. Bij Villa Pinedo zijn 225 vrijwilligers (jongeren met gescheiden ouders 18-26 jaar) actief. Inmiddels zijn 1500 kinderen met gescheiden ouders gekoppeld aan een Online-Buddy.

Door kinderen van gescheiden ouders hun ervaringen te laten delen, maken zij volwassenen bewust van wat er in hun hoofd en hart omgaat. Villa Pinedo werkt zo samen met jongeren aan gedragsverandering van ouders, in het belang van het kind. Bij Villa Pinedo zijn kinderen de adviseurs van volwassenen.

Om ouders te laten scheiden door de ogen van hun kind, heeft Marsha Pinedo –in samenwerking met 14 kinderen van gescheiden ouders- een online training ontwikkeld ‘Scheiden met oog voor je kind’. Zij willen hiermee realiseren dat kinderen zo min mogelijk last hebben van de scheiding van hun ouders. De training kan zowel gevolgd worden door ouders als door professionals, die de materialen kunnen gebruiken tijdens de begeleiding van gescheiden ouders. Ook heeft Marsha Pinedo samen met Petra Vollinga het boek ‘Aan alle gescheiden ouders’ geschreven (inmiddels 5e druk).

Back To Top