Ga naar hoofdinhoud

Albert AkkermanAlbert Akkerman (1952) was van begin 1990 tot 1 juni 2016 actief in directies van uitvoeringsorgansaties. Zijn laatste functie was Algemeen directeur SPF Beheer (Pensioenfondsen voor de Spoorwegen en Openbaar Vervoer sector). Daarvoor was hij eindverantwoordelijk voor de uitvoeringsorganisaties van de bedrijfstak Schilders-, Glaszet- en Afwerkingsbedrijven en de KLM Pensioenfondsen. Per 1 juni 2016 is hij met pensioen.

Albert heeft een MBA studie gedaan aan de Universiteit van Groningen. Bovendien heeft hij een ICT achtergrond (volledig AMBI) . Bij Avicenna heeft hij het WorldClass programma gevolgd en aan Nyenrode het Advanced Management Program en de Commissarissen opleiding.

Hij is onder andere schrijver van een kinderboek over Pensioenen en hij is docent op de opleiding van Nyenrode voor pensioenfondsbestuurders.
Op voordracht van het FNV is hij bestuurder vanaf begin 2014 bij het Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) en vanaf juli 2016 ook van het pensioenfonds Horeca en Catering.

Back To Top